Прегледите се организират от асоциациите „Детско сърце“ в Добрич и София и се провеждат в тясно сътрудничество с МБАЛ Добрич.

Поканени са проф. Анна Кънева и проф. Маргарита Цонзарова – специалисти от Клиниката по детска кардиология при Националната кардиологична болница – София, където се намира и единственият Референтен център по детска кардиология в България. Заедно с началника на отделението по педиатрия в МБАЛ Добрич д-р Йовев специалистите от София ще прегледат 20 деца със средна до висока степен на сложност и необходимост от ежегодно проследяване на заболяването.

Медицинските прегледи се осъществяват изцяло от дарения и по предварително изготвен график. Прегледите са напълно безплатни за родителите, членове на Асоциация „Детско сърце – гр. Добрич“, а положеният от лекарите труд е безвъзмезден.

Годишните медицински прегледи през тази година съвпадат с 30-годишнината от основаването на Асоциация „Детско сърце – гр. Добрич“ и за пореден път ще допринесат за ограничаването на заболеваемостта и профилактиката на сърдечносъдовите заболявания сред децата от област Добрич, както и за намаляване на неравнопоставеността сред част от тях по отношение достъпа до ресурсите на здравеопазването, породени от неинформираност или липса на средства на техните родители.

Прегледите ще се проведат на 8 юни в Отделението по педиатрия при „МБАЛ-Добрич“ АД с любезното съдействие на Началник отделение д-р Йовчо Йовев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This field is required.

This field is required.