Лекарите са част от Програма „Детско здраве“, в която участват водещи специалисти от болница „Пирогов“ и от Столична лекарска колегия.
Прегледите в гр. Добрич се провеждат под егидата на община Добрич и с любезното съдействие на к.к Албена.

Лекари са от специалностите:
– УНГ;
– ортопедия;
– неврохирургия;
– урология;
– хирургия;
– кардиология;
– неврология;
– ендокринология;
– дерматология;
– педиатрия;
– акушерство и гинекология;
– офталмология. 

Екипът ще преглежда деца от 0 до 18г. в Медицински център ЕООД при „МБАЛ- Добрич“ АД гр. Добрич . Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията Програма „Детско здраве“.

Прегледите ще се извършват на 18.03.2023г. /събота/ от 9.30ч до 14.30 часа, в Медицинския център на болницата.
Децата, които са с придружаващи заболявания, трябва да носят със себе си по време на прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването.
Деца с остри респираторни заболявания не е желателно да посещават профилактичните прегледи с цел ограничаване разпространението на вируса.
 
Желаещите да се възползват от възможността за безплатни профилактични прегледи е необходимо предварително да се запишат на телефон 0884 54 09 74.
Записването се случва всеки работен делничен ден между 9.00 и 16.00 часа.

Националната програма „Детско здраве“ води своето начало от болница „Пирогов“, където преди 10 години се провеждат първите безплатни профилактични прегледи.
Инициатор на програмата тогава е водещият специалист УНГ д-р Асен Меджидиев (днес министър на здравеопазването), който създава и ръководи първото отделение по
УНГ в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This field is required.

This field is required.