Ремонтът и преустройството на Спешното отделение на „МБАЛ-Добрич“ АД са част от дейностите по инвестиционен проект за модернизация на спешната помощ в страната и е сред първите реализирани проекти в България по тази програма.

Гост на откриването на модерното Спешно отделение в Добрич беше служебният министър на здравеопазването Асен Медждиев, който поздрави директора на „МБАЛ-Добрич“ АД д-р Георги Желязков, както и всички свои колеги и заяви, че това е първото хубаво събитие, на което има честта да присъства, откакто е на този пост. Министър Меджидиев изрази убедеността си, че това отделение е от особено значение за област Добрич и посочи, че през него ежегодно преминават над 31 000 пациенти.

Обновеното Спешно отделение към „МБАЛ-Добрич“ АД е оборудвано с последно поколение техника и вече отговаря на европейските стандарти, посочи директорът на здравното заведение д-р Георги Желязков. „Постарали сме се не само техниката да е нова и модерна, но и обстановката в отделението да бъде приятна, както за работещите, така и за пациентите“, заяви д-р Георги Желязков. Два екипа от лекар, медицинска сестра и санитар, както и досега, ще работят в Спешното отделение, покривайки 24-часови дежурства. „Надявам се успешната ни работа да продължи и занапред, но вече в много по-приятна, модерна и приветлива среда“, допълни д-р Георги Желязков.
Д-р Желязков изрази увереността си, че всички негови колеги заслужават да работят в едно обновено и модерно Спешно отделение.
Министър Меджидиев пое ангажимента служебното Министерство на здравеопазването да бъде партньор в дейността на областната болница и да подпомага работата й.