„МБАЛ-Добрич“ АД надгради своята дейност като закупи за отделението по Клинична лаборатория един от най-добрите апарати за изследвание на бактерии и гъбички, и определяне на тяхната чувствителност спрямо
антибиотиците.
Оборудването е на една от водещите фирми на пазара за лабораторна диагностика – френската Biomerieux – модел VITEK 2 и е единствен подобен на територията на област Добрич.
Системата е напълно автоматизирна като не предполага никакъв вариант за грешка с абсолютна точност над 99 %, при анализ съобразен с актуалните европейски стандарти.
Най-голямото предимство на апарата освен точността е бързото тестване и отчитане на резултатие в рамките на 6 до 12 часа в сравнение с изследванията до момента изискващи 3-4 денонощия съобщава д-р Георги Желязков – Изпълнителен директор на „МБАЛ-Добрич“ АД.

„Горди сме, че притежаваме такава апаратура, защото тя е от полза за лекуващите лекари и пациентите като дава възможност за точно и бързо определяне на микроорганизмите и чувствителността им към антибиотици. Това може да бъде животоспасяващо при лечението на пациентите в „МБАЛ-Добрич“ АД и жителите на областта.“

За записване за микробиологични изследвания и антибиотична чувствителност:

Отделение по Клинична микробиология „МБАЛ-Добрич“ АД

тел: 058/600488 вътр.487 ст.м.лаборант Желязкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This field is required.

This field is required.