След подадено заявление от д-р Георги Желязков – Изпълнителен директор на МБАЛ – Добрич за отпускане на финансови средства за апаратура, необходима за лечебното заведение, общинските съветници приеха да бъде закупена Водоочистваща система за нуждите на отделение „Диализно лечение“.

Към настоящия момент в Болницата се провеждат диализни процедури на около 70 пациенти. За провеждането на адекватна диализа обаче, освен апарат за хемодиализа, е необходима и качествена водоочистваща система. Съществуващата такава е закупена през 2009 г., многократно е ремонтирана от фирмата-доставчик, като след последния ремонт през 2022 г. е установено, че системата е морално остаряла и повече не подлежи на ремонт.

„Фрезениус Медикъл Кеър България“ ЕООД е офертирала Болницата с доставка и монтаж на водоочистваща система, ехографски апарат за отделението по анестезиология и интензивно лечение и „En-seal“ система за високофреквентно прерязване на тъкани и кръвоносни съдове, съчетана с „хармоничен скалпел“ за нуждите на хирургично отделение.

Средствата ще бъдат осигурени от приетия разчет за целеви разходи за местни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This field is required.

This field is required.